Persoonlijke hulpmiddelen

AEX ziet er TECHNISCH beroerd uit!?

Door: Lammert Doddema

Lammert Doddema sinds 1992 actief bezig met aandelen beleggen en ontwikkelen van trading systemen. Teneinde emotieloos te kunnen beleggen in zijn eigen ontwikkelde handel systemen.
Meer van Lammert Doddema.

In: Systems2follow.com, AEX-index, Beursvisies, Hot, Leerzaam — 2018-09-09 11:45:00

De AEX ziet er TECHNISCH beroerd uit, er zijn namelijk maar liefst 2 steun niveaus gebroken en de trend is nu neerwaarts gericht....

Goedendag,
 

AEX ziet er TECHNISCH beroerd uit!?


De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse bedrijven" en vertegenwoordigt grotendeels de Nederlandse economie. De AEX ziet er TECHNISCH beroerd uit, er zijn namelijk maar liefst 2 steun niveaus gebroken en de trend is nu neerwaarts gericht. Er is waarschijnlijk wel een voorlopige bodem geplaatst middels een hammer candlestick patroon afgelopen vrijdag!

Weerstand AEX 544 was de bodem van eind juni / begin juli, deze is neerwaarts uitgenomen. Daarboven lag de vorige steun rond 550 de bodem recent van augustus. De had eigenlijk steun moeten bieden, maar helaas deze werd abrupt uitgenomen. Pas boven 566 (een lagere top) kan deze neerwaartse trend ombuigen.

Steun AEX 534 dat is een hammer candlestick patroon. Het kan een ommekeer zijn in een dalende trend en is meestal een positief signaal. Dit patroon vervalt zodra er onder de laagste koers van deze hammer wordt gesloten (533,91) eerstvolgende koersdoel is dan de bodem van februari / april zo rond 516.


AEX index grafiek
null
Belangrijke niveaus: weerstand 544 / 540 - steun 534 / 516

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is nu duidelijk neerwaarts gericht voor zowel de korte als de middellange termijn. Bij doorbraak onder 516 is ook de lange termijn definitief gebroken. Negatief is dat het 20 daags (MA20) onder het 50 daags gemiddelde noteert en de koers noteert tevens onder het 200 daags gemiddelde. Positief is de hammer candlestick patroon, bij een neerwaartse trend geeft dit meestal een bodem aan tenzij de koers onder 534 daalt.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Wat zijn de betekenissen van steun, weerstand etc. KLIK hier voor mini TA cursus!
 

DE SYSTEMEN VAN LAMMERT DODDEMA

 

 Openheid, eerlijkheid en transparantie is het belangrijkste!

Heeft u vragen? Bel of E-mail mij!

Met vriendelijke groeten, 
Tips2Trade
Lammert Doddema

T: +31 610 588 668
W: Tips2Trade
M: lammert@tips2trade.com

 

Geef uw waardering

  • Rating 0.0/5

Geef als eerste een waardering

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2019 Atopia