Persoonlijke hulpmiddelen

S&P 500 nog één horde te overwinnen en dan!?

Door: Lammert Doddema

Lammert Doddema sinds 1992 actief bezig met aandelen beleggen en ontwikkelen van trading systemen. Teneinde emotieloos te kunnen beleggen in zijn eigen ontwikkelde handel systemen.
Meer van Lammert Doddema.

In: Beursvisies, Hot, Leerzaam — 2018-07-11 09:49:12

Kijken we naar de grafiek van de S&P hieronder, dan is de trend weer omhoog. Hogere bodems en hogere toppen kenmerken van een opwaartse trend....

Goedendag,


S&P 500 nog één horde te overwinnen en dan!?


De S&P 500 vertegenwoordigd de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en daarmee de US economie. Persoonlijk vind ik het één van de belangrijkste indices die er is. De DOW JONES is de meest bekende, maar betreft de waarde weerspiegelt de S&P 500 veel beter de Amerikaanse economie! De US Economie is "nog" de grootste economie en de "leading indicator" voor de wereld!

Kijken we naar de grafiek van de S&P hieronder, dan is de trend weer omhoog. Dit wordt duidelijk aangegeven middels de groene bolletjes. Hogere bodems en hogere toppen kenmerken van een opwaartse trend. Bij een zeer sterke opwaartse trend zijn de bodems zelfs hoger dan de vorige toppen. Dat zijn de aandelen waar we naar kijken die interessant zijn. Bij de S&P is nog geen sprake van een zeer sterke opwaartse trend!


Weerstand 2802 onveranderd de top van maart. Deze horde moet worden overwonnen, willen we een voortzetting krijgen van de huidige opwaartse trend. Eerste koersdoel is de alltime high, de top van januari  rond 2873.

Steun is 2552 de bodem van eind maart. Een doorbraak hieronder is waarschijnlijk het einde van de huidige opwaartse trend. Hierboven nog steun rond 2680 het 200 daags gemiddelde en daaronder een 3 jarige trend rond 2648.


S&P 500 index 
null
Belangrijke niveaus: weerstand 2802 / 2873 - steun 2552
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de lange termijn is deze duidelijk opwaarts, want de S&P beweegt boven het 200 daags gemiddelde MA(200). Ook noteert het 20 daags gemiddelde MA(20) boven het 50 daags gemiddelde MA(50) wat positief is. De S&P noteert tevens boven het 20 daags gemiddelde wat aangeeft dat ook de korte termijn opwaarts is gericht. De S&P zou eerst kunnen dalen om vervolgens de 2802 uit te nemen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Wat zijn de betekenissen van steun, weerstand etc. KLIK hier voor mini TA cursus!

 

Top US aandelen systemen volgen via Systems2Follow
ULTA - USA Lange Termijn Aandelen (max. 10 aandelen, vanaf € 10.000)
UMA - USA Magic Aandelen (max. 5 aandelen, vanaf € 5.000)

 


Openheid, eerlijkheid en transparantie is het allerbelangrijkste!!!

Heeft u vragen? Bel of E-mail mij!

Met vriendelijke groeten, 
Tips2Trade
Lammert Doddema

T: +31 610 588 668
W: Tips2Trade
M: lammert@tips2trade.com

Geef uw waardering

  • Rating 0.0/5

Geef als eerste een waardering

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2019 Atopia