Persoonlijke hulpmiddelen

Trading dag update 13 oktober 2017

Door: Michael Ahrens

Wekelijks marktcommentaar en overige trading gerelateerde zaken.
Meer van Michael Ahrens.

In: Beursvisies, Hot — 2017-10-13 09:28:29

Na een week met mijn traders in Spanje te zijn verbleven voor een uiterst boeiende trading week zit ik nu alweer enkele dagen achter het scherm om Dax&Co. te traden. Ondanks de lage volatiliteit valt er toch genoeg te doen, omdat Dax en Bund keurig intraday steun en weerstanden respecteren.

Goede morgen traders,

Na een week met mijn traders in Spanje te zijn verbleven voor een uiterst boeiende trading week zit ik nu alweer enkele dagen achter het scherm om Dax&Co. te traden. Ondanks de lage volatiliteit valt er toch genoeg te doen, omdat Dax en Bund keurig intraday steun en weerstanden respecteren die je als trader mooi kunt traden. Dit zijn in onze terminologie zogenaamde LB en SB setups die, als zij aan bepaalde regels voldoen, een zeer hoge hit ratio hebben. Een tip zonder alles te verklappen: let erop hoe de koers een steun of weerstand benadert. Je wilt feitelijk een verzwakking van het momentum zien op het moment dat de test plaatsvindt.

Dax future dagchart

De Dax heeft een uiterst sterke september maand achter de rug met een stijging van rond 700 punten. Na een zeer korte en milde correctie werd op 26 september jl. de cyclusbodem van de lopende dagcyclus gezet en op dit moment consolideert de Dax rond 13000 punten. Dat is iets boven de vorige 'all time high'. Zolang deze consolidatie niet onder 12900 sluit voorzie ik geen problemen en lijkt het mij waarschijnlijk dat de koers nog minimaal één beweging omhoog maakt. Deze situatie lijkt op een mid cycle low van de lopende cyclus, maar dan zal de koers wel vandaag of maandag aan de tweede subcyclus moeten beginnen met een uitbraak boven 13000.

Bund future dagchart

Op 28 september jl. is mijns inziens de cyclusbodem van de lopende dagcyclus gezet. Een extra uitleg daarover heb ik ook op de vlog van afgelopen woensdag gegeven. De beginfase van de nieuwe dagcyclus is niet heel erg sterk waardoor ik ervan uitga dat de koers van de Bund veel moeite zal hebben om het niveau rond 162 te breken. Indien de koers rond dat niveau een duidelijk signaal laat zien van zwakte (zoals een topping tailbar of solide rode candle) dan kan daar een short trade worden opgezet voor een daling tot en test van de steun op 160.50. Ik zie deze test van de 162 dus als een belangrijk signaal voro de komende weken.

Crude oil future weekchart

Tenslotte nog een analyse van Crude oil, waar we in potentie interessante zaken zien. In de weekchart heb ik de meest recente cyclusbodems gemarkeerd. De meest recente weekcyclus noteert thans week 16. Er is dus een goede kans dat de top van de weekcyclus reeds is gezet.

Crude oil future dagchart

Indien de weekcyclus inderdaad in de laatste en dus in potentie meest bearish fase zit, dan zullen we dat snel terugzien in de dagcyclus. Deze noteert thans de vijfde bar, is dus nog in de bullish fase. Wat we willen zien is enige zwakte. Dat kan bijvoorbeeld een uitbraak boven de vorige top zijn die meteen faalt of een lagere top. Deze lagere top moet dan goed zichtbaar zijn middels een price action event, zoals een topping tailbar, een bean 180 (combinatie solide groene en rode candle) of een variatie erop. Ik ben derhalve in de komende dagen bijzonder alert op een signaal dat wijst op zwakte zodat ik dan kan inspelen op de laatste fase van de weekcyclus. Let op: niet anticiperen, de markt verschaft het signaal!

3-daagse intensieve trading cursus gepland voor 10, 11 en 12 november 2017

Traders, als jullie serieus een grote stap in de goede richting willen zetten, meld je dan nu aan voor de 3-daagse trading cursus die ik gepland heb voor 10, 11 en 12 november 2017. Tijdens deze drie intensieve dagen leg ik jullie mijn trading methodiek uit. Geen black box, maar objectieve regels en een duidelijke structuur waarop dit concept gebaseerd is. Ik heb in de afgelopen jaren ruim 135 traders getraind en mag gerust stellen dat dit voor velen de ommekeer is geweest naar een consistentere wijze van traden. De ‘heilige graal’ bestaat: die ligt in de trader zelf. De methode leer je van mij.

Alle informatie over deze cursus vinden jullie middels deze link: http://www.cyclustrader.nl/2017/09/cyclustrading-seminars/

Ik heb op YouTube ook een informatievlog gemaakt, dit is de link:

https://youtu.be/BcaorAQ3uTA

Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar: m.ahrens@live.nl

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op 'cyclustrader' op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12900, tweede steun 12650, eerste weerstand 13000, tweede weerstand -;

Bund future (sept future): eerste steun 160.00, tweede steun 160.00, eerste weerstand 162.00, tweede weerstand 163.40;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Geef uw waardering

  • Rating 0.0/5

Geef als eerste een waardering

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia