Persoonlijke hulpmiddelen

Trading dag update 2 februari 2018

Door: Michael Ahrens

Wekelijks marktcommentaar en overige trading gerelateerde zaken.
Meer van Michael Ahrens.

In: Hot, Beursvisies — 2018-02-02 09:46:01

Het tradershart klopt meteen 10 slagen sneller per minuut want eindelijk zien we grotere bewegingen en en vooral intraday veel kansen.

Goede morgen traders,

Het tradershart klopt meteen 10 slagen sneller per minuut want eindelijk zien we grotere bewegingen en en vooral intraday veel kansen. Maar ook swing traders vallen deze keer niet buiten de boot, aangezien de Dax vanaf de moment van het verkoopsignaal (onder de low van de  topcandle van 23 januari) reeds 600 punten gedaald is en de Dow 700 punten.

 Dax future dagchart

In de vlog van afgelopen woensdag (https://youtu.be/EeTK4rNF-CY) gaf ik als voorkeurscenario een koersdoel op 13100 aan. Dat koersdoel werd gisteren gehaald en gebroken. We zagen op het moment van de doorbraak een versnelling van de daling omdat rond die 13100 veel stop orders liggen en deze voor extra verkoopdruk zorgden. We moeten er nu dus rekening mee houden dat de Dax zelfs de vaker geteste steun rond 12850 zal testen en daar dan de dagcyclusbodem neerzet. Geen probleem verder natuurlijk want zo worden de short posities alleen maar meer waard.

 Dax future weekchart

Regelmatige lezers van deze blog en kijkers van de vlog weten dat er een soort dilemma is ontstaan tussen de Dax en de Dow, omdat de Dax recent een nieuwe weekcyclusbodem gezet heeft en de Dow juist nog de correctiefase van de lopende weekcyclus moet afronden. Het is zeer ongebruikelijk dat de ene index over meerdere weken corrigeert terwijl de andere over dezelfde periode stijgt. Maar de contouren duiden erop dat dit 'probleem' nu wordt opgelost. We zien in de weekchart van de Dax namelijk dat de stijging in de nieuwe weekcyclus al voor een belangrijk deel weer teniet is gedaan. Dit is een duidelijk teken van zwakte. Het ligt dus voor de hand dat we na een tijdelijk herstel (nieuwe dagcyclus) opnieuw zwakte zien en dan mogelijk zelfs een daling tot de steun rond 12000. In dezelfde periode werkt de Dow dan netjes de correctiefase van de weekcyclus af, mogelijk nadat hier zelfs even nieuwe 'all time highs' worden gezet.

 Bund future dagchart

Ook de Bund laat zich van zijn beste kant zien, althans vanuit het perspectief van een trader gezien. De correctie gaat wel verder dan mijn voorkeurscenario maar we weten inmiddels dat een scenario slechts een algemeen kader is dat ons aangeeft hoe de markt in grote lijnen kan bewegen zodat we voorbereid.

Qua telling en indicatoren lijkt het overigens nu wel aan de tijd om de cyclusbodem te zetten. We zien dat deze laatste dagcyclus het meest bearish is, geheel in lijn met de eindfase van de weekcyclus, en dat we in deze dagcyclus nu 'angle and distance' zien. Met andere woorden, de koers neemt afstand van de MA banden en doet dit met grote bars. Dit zijn meestal tekenen dat de daling tegen het einde aan loopt.

 Bund future weekchart

Wellicht dat we in de Bund nog even een uitschieter zien tot het niveau rond 157,50, maar veel verder zou mij echt verbazen, omdat rond dat niveau eerdere belangrijke koersbodems liggen die als mogelijke steun fungeren. Tijdelijke steun wel te verstaan, want ik neig steeds meer er naartoe dat de top in de Bund gezet is en we bezig zijn met een grote correctie. Dat betekent dat we in de komende weekcyclus dan een herstel zien tot mogelijk 162, waar dan een lagere top gezet zal worden, die het begin markeert van een nieuwe grotere daling. Spannende tijden dus.

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op 'cyclustrader' op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12800, tweede steun 12650, eerste weerstand 13120, tweede weerstand 13300;

Bund future (mrt future): eerste steun 157.30, tweede steun 155.00, eerste weerstand 160.00, tweede weerstand 161.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Geef uw waardering

  • Rating 4.0/5

2 stemmen (Score 4.0/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2019 Atopia