Persoonlijke hulpmiddelen

Trading dag update 23 februari 2018

Door: Michael Ahrens

Wekelijks marktcommentaar en overige trading gerelateerde zaken.
Meer van Michael Ahrens.

In: Hot, Beursvisies — 2018-02-23 09:52:54

Terwijl de US markets toch weer aardig herstellen (in de regel tussen 50 en 75% van de voorgaande daling) blijft 'onze' Dax maar een beetje zielig in de onderste regionen hangen.

Goede morgen traders,

Terwijl de US markets toch weer aardig herstellen (in de regel tussen 50 en 75% van de voorgaande daling) blijft 'onze' Dax maar een beetje zielig in de onderste regionen hangen. Aangezien er op dit moment een vrij sterke correlatie aanwezig is met de EUR/USD koers mogen we aannemen dat de Dax daar dus veel last van heeft.

 Dax future uurchart

In bovenstaande chart is Dax future op uurbasis weergegeven vanaf de bodem van de voorgaande forse daling. Je hoeft hier niet veel kennis van zaken te hebben om te zien dat dit herstel nier erg bullish is. Er is veel overlap tussen de opwaartse en neerwaartse swings en de laatste week ontstond er zelfs een trading range tussen 12280 en 12525. Een opwaartse uitbraak is nodig om 12640 en mogelijk 12850 als volgende referentiedoel te bereiken.

Het oogt allemaal erg fragiel en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat we binnen niet al te lange tijd nieuwe lows gaan zien voor de Dax onder 11900. Het koersbeeld moet anders op zeer korte termijn substantieel verbeteren. Concreet: de koers moet krachtig boven 12500 uitbreken en een trendmatige beweging laten zien.

 Dax future dagchart

In de dagchart tellen we thans de tiende dag van de lopende cyclus. Allemaal inside bars als we de bar van 6 februari als referentie nemen. Het geeft het correctief patroon weer, dus geen nieuwe opwaartse impuls. Ik zie dan ook een herstel tot 12650 of mogelijk 12850 als een moment om shortposities in te nemen, als we dit al halen. Het uiteindelijke doel is een daling tot (ver) onder de 11000.

 Bund future dagchart

Ook de Bund laat vooralsnog een correctief herstel zien als reactie op de langere daling die daaraan vooraf ging. Ook hier zien we allemaal inside bars met de bar van 5 februari als referentiebar. De laatste dagen echter worden intraday dalingen wel gekocht en zien we de koers gestaag wat terrein winnen. Dit past op zich wel in het beeld dat het begin van de nieuwe weekcyclus bullish is. Een herstel tot 160/61 is voor mij een minimaal koersdoel waarna we mogelijk weer nieuwe zwakte zien. Uiteindelijk zie ik de Bund in dit jaar nog ergens in de lage 150 noteren, dus een opwaarts herstel nu zal straks, als de markt daar dan het signaal voor geeft, worden benut om short posities in te nemen.

 Bund future weekchart

In de weekchart is het hoofdscenario ingetekend, dat wil zeggen een herstel tot 160/161 en dan een nieuwe dalende impuls. Dit moet dan gebeuren omdat de hogere maandcyclus duidelijk een top gezet heeft en dan in de bearish fase terecht gaat komen. Voor swing traders lonkt hier dus in potentie een zeer aanlokkelijk scenario.

Nieuwe driedaagse trading cursus op 13, 14 en 15 april 2018

Ik heb weer een datum gepland voor een nieuwe driedaagse trading cursus, waarin alle facetten uitleg van mijn trading methode. Voor meer informatie, kijk op mijn site: http://www.cyclustrader.nl/2017/09/cyclustrading-seminars/

Ik heb ook een korte YouTube vlog gemaakt over de cursus, zie hier: https://youtu.be/OzY-Pt6HNKk

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op 'cyclustrader' op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 11900, tweede steun 11450, eerste weerstand 12800, tweede weerstand 13500;

Bund future (mrt future): eerste steun 157.30, tweede steun 155.00, eerste weerstand 159.30, tweede weerstand 160.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Geef uw waardering

  • Rating 5.0/5

1 stem (Score 5.0/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2019 Atopia