Persoonlijke hulpmiddelen

Trading dag update 28 juli 2017

Door: Michael Ahrens

Wekelijks marktcommentaar en overige trading gerelateerde zaken.
Meer van Michael Ahrens.

In: Hot, Beursvisies — 2017-07-28 10:50:00

Aardig wat divergenties tussen de Dax en de Dow die alsmaar toenemen. De Dow boekt de ene high naar de andere. Gisteren was daarbij een zeer opvallende dag omdat de Nasdaq opeens hard onderuit ging en de Dow stug op het topniveau bleef liggen.

Goede morgen traders,

Aardig wat divergenties tussen de Dax en de Dow die alsmaar toenemen. De Dow boekt de ene high na de andere. Gisteren was daarbij een zeer opvallende dag omdat de Nasdaq opeens hard onderuit ging en de Dow stug op het topniveau bleef liggen. De Dax heeft veel last van de auto-aandelen en volgt een geheel eigen weg, omlaag. Dit toont eens te meer aan dat elke markt unieke kenmerken heeft en je je als trader niet moet laten beïnvloeden door wat er in andere markten gebeurt.

 Dax future dagchart

In de dagchart van de Dax zien we dat de top van de dagcyclus vrij vroeg werd gezet. De kritieke test van de steun rond 12520 faalde (zie blog vorige week) en de Dax daalde inderdaad tot 12300 en 12100. Merk op hoe keurig de koers de gap vulde, tot op de punt nauwkeurig.

Qua tijd is het best mogelijk dat we nu een cyclusbodem gaan zetten op dagbasis. Zolang we echter geen signaal van een omkeerbar zien is anticiperen daarop onzinnig en is het net zo goed mogelijk dat de Dax nog het volgende station rond 11900 opzoekt. Dat betekent dat shortposities worden afgedekt met een stop boven de high van de dagcandle. Voor vandaag zou ik daarbij het slot van gisteren nemen en als we lager sluiten dan voor maandag de high van vandaag, tenzij de candle erg groot is. In dat geval kan 55% retracement van de candle als stop gehanteerd worden.

 Bund future dagchart

Citaat uit de blog van vorige week: "Voor dit herstel is de zone in de getekende cirkel van belang. In deze zone ligt enerzijds het niveau van de vorige belangrijke bodem, anderzijds zien we daar (iets hoger) de dalende MA banden. Normaal gesproken volgt in deze cirkel dus een reactie van de koers en juist die reactie zal ons vertellen in hoeverre we daarna op een voortzetting van het herstel mogen rekenen."

Welnu, bekijk wat er binnen de cirkel gebeurde: de koers vormt een bearish pinbar en de daling onder de low op de daaropvolgende dag was het signaal voor de short. Er volgde een eerste daling, die gisteren en eergisteren weer werd goedgemaakt. Dat was dus voor mij het kritieke moment om te kijken in hoeverre het herstel van rond 160,50 tot 162,50 als een correctief herstel gekenmerkt kan worden of dat het een nieuwe opwaartse impuls is. Aangezien we vandaag weer zwakte zien lijkt het er dus op dat de top van de cyclus gezet is en de koers van de Bund weer richting de lows rond 160,50 afstevent. Uiteraard is het slot vandaag nog niet gezet, maar voor de swing short ligt de stop nog steeds boven de high van de cyclus. Onder 161,50 (de low van drie dagen terug) kan een eerste deel van de short worden verzilverd zodat het risico verkleind wordt.

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op 'cyclustrader' op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12100, tweede steun 11900, eerste weerstand 12300, tweede weerstand 12500;

Bund future (sept future): eerste steun 161.50, tweede steun 160.30, eerste weerstand 162.50, tweede weerstand 162.90;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Geef uw waardering

  • Rating 5.0/5

1 stem (Score 5.0/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia