Persoonlijke hulpmiddelen

Trading dag update 3 november

Door: Michael Ahrens

Wekelijks marktcommentaar en overige trading gerelateerde zaken.
Meer van Michael Ahrens.

In: Beursvisies, Hot — 2017-11-03 10:15:24

Weinig nieuwe ontwikkelingen op de beurs. Beleggers blijven kopen, de volatiliteit blijft laag, de crash voorspellingen blijven binnen komen, dus business as usual.

Goede morgen traders,

Weinig nieuwe ontwikkelingen op de beurs. Beleggers blijven kopen, de volatiliteit blijft laag, de crash voorspellingen blijven binnen komen, dus business as usual.

 Dax future dagchart

De clearing bull elephant (zoals vorige week besproken en ook in de vlog van afgelopen woensdag) doet netjes zijn werk. Dit zijn zeer krachtige koopsignalen. Een enkele overtuigende bullish bar veegt als het ware een heel aantal voorafgaande bars weg. Dit zijn bars waar je in feite op de slotkoers long op moet gaan en eventueel op pullbacks bijkopen. Het nadeel van deze bars is wel dat de stop loss redelijk ver weg ligt. Die dient normaal gesproken onder de low van de bar te liggen. Een alternatief is om de stop op twee derde van de bar te leggen. Bij een verlies aan kleur van ongeveer twee derde wordt aangenomen dat de kopers de volledige controle zijn kwijtgeraakt.

Over koersdoelen etc. kan en zal ik hier niets schrijven, dat is de afdeling Elliot Wave, Market Geometry en Fibonacci. De Dax chart bevindt zich in nieuw gebied, zonder eerder door de markt geteste referentieniveaus. We kunnen dan wel de vinder in de lucht steken en interessante projecties bedenken, maar waarom als trader niet gewoon kijken welke signalen de markt ons werkelijk geeft en daarop handelen? Op dit moment zien we een versnelling van de opwaartse trend, we zitten nog in de beginfase van de dagcyclus, zodat er vooralsnog geen signalen zien die op topvorming wijzen. Gisteren zagen we een kleine inside bar en dat zijn vaak pauzes in de opwaartse beweging. In een 'normale' markt dient de uitbraak boven 13500 dus nog een opwaarts vervolg te krijgen.

Bund future weekchart

Als we in de Bund future naar de weekchart kijken dan tellen we thans de 17e week in de lopende cyclus. Normaal gesproken is deze fase meer bearish van aard dan de eerste helft van de cyclus, tenzij we te maken hebben met een bulish cyclus. In deze trading range op weekbasis lijkt me dat niet zo waarschijnlijk, maar vooralsnog geeft de markt wel aan redelijk krachtig te zijn.

Bund future dagchart

In de dagchart zien we dat deze dagcyclus de tweede is van de tweede helft van de weekcyclus. Als deze fase in de weekcyclus langzaam bearish kenmerken vertoont, dan moeten we dat dus nu zo'n beetje terugzien in de dagchart. Deze zou dan tussen 162,80 en 163,50 topvorming moeten zien. Echter, het koersbeeld oogt op dit moment best bullish: we zien een duidelijke impuls, gevolgd door een pauze van vier bars (correctie in tijd) en op het moment van schrijven lijkt de koers uit te breken boven de vorige top van 18 oktober. Als dat lukt, dan verwacht ik snel een test van het volgende niveau rond 163,50. Echt topvorming ontstaat op dit moment pas onder 162,20.

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op 'cyclustrader' op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 13100, tweede steun 12900, eerste weerstand -, tweede weerstand -;

Bund future (sept future): eerste steun 162.20, tweede steun 162.00, eerste weerstand 162.80, tweede weerstand 163.40;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Geef uw waardering

  • Rating 4.0/5

2 stemmen (Score 4.0/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia