Persoonlijke hulpmiddelen

De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 11 september

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee.
Meer van Ruud van Megen.

In: AEX-index, Beursvisies — 2017-09-11 02:45:00

Afgelopen week was de AEX-index vrijwel onveranderd, ietsje hoger uiteindelijk. Het lijkt er op dat we eind augustus een nieuwe en iets lagere cyclusbodem hebben geplaatst. De nieuwe cyclus die vanaf daar is gestart, heeft normaal gesproken nog meer opwaartse ruimte.
RANGE AEX 11 SEPTEMBER 2017 

Weekrange:   523,04 - 515,82

Dagrange:     520,51 - 517,82 
 
 
 
 AEXdag8septembersite.GIF
 
 
 
 
Afgelopen week was de AEX-index vrijwel onveranderd, ietsje hoger uiteindelijk. Het lijkt er op dat we eind augustus een nieuwe en iets lagere cyclusbodem hebben geplaatst. De nieuwe cyclus die vanaf daar is gestart, heeft normaal gesproken nog meer opwaartse ruimte. 
 
Desondanks ziet u onze rigide trendmeter nog steeds geen longsignaal geven. Het laatste shortsignaal kwam op 10 augustus; een maand later staat dit shortsignaal onder flinke druk, en ik verwacht dat het omhoog zal draaien. 
 
 
 
DE TREND VAN HET MOMENT
 
Maar of we dan veel opwaartse ruimte zullen krijgen? Normaal gesproken is de correctie die we hebben gezien vanaf de top van mei niet groot genoeg om te kunnen dienen als lange termijn hogere bodem. Als de AEX vanaf hier op zou lopen naar nieuwe highs, zou ik dat niet positief vinden, maar eerder alarmerend. 
 
Ik zal uitleggen wat ik bedoel.
 
Je weet het altijd pas achteraf, maar uiteraard was in 2000 het niveau 703 een groot alarm, in 2007 het niveau 563. 
Op dat moment echter dachten beleggers dat er een goede trend was, met nieuwe highs. Wie echter goed de RSI volgde, de relatieve sterkte indicator, zag, dat deze zich niet goed ontwikkelde. De index topte met een indicator die een lagere top zette. 
 
Deze negatieve divergentie in de RSI bleek vooraf te gaan aan twee grote dalingen die jaren duurden. 
 
Nu, in 2017, hebben we die negatieve divergentie niet gezien bij de top van mei, althans niet erg duidelijk. Bij nieuwe toppen voor de index zal dat beeld waarschijnlijk veranderen. 
 
Daarom vat ik het momenteel als bearisher op voor de langere termijn, wanneer de AEX-index een aanval zou inzetten op de top van het jaar. dan wanneer we binnenkort verder dalen. Een nieuwe daling geeft volgens mij nog een prima koopgelegenheid.
 
Dus we zullen zien wat er komende week gebeurt. Zoals gezegd denk ik dat het shortsignaal zal veranderen in een longsignaal. 
 
 
 
HET ZATERDAGSE SPREEKUUR
 
Op iedere zaterdag is er ruimte om één belegger te ontvangen en een sessie van een dag te bieden betreffende alle vragen over de beurs, technische aspecten van trends, handelssystemen, persoonlijke financiële situatie, handelsplannen en beleggingsplannen. 
 
Op mijn eigen website, www.vanmegentrading.nl kunt u responderen via het contactformulier, of anders via het hieronder afgedrukte emailadres.
 
 
 
DE DIENSTEN
 
Bij RVM Systematisch Kort, een handelssysteem dat onderdeel is van de tweemaaldaagse beleggersbrief, hebben we in deze expiratieweek een paar posities die aflopen. Ze staan er prima voor. Afgelopen week waren er (nog) geen nieuwe handelsresultaten.
 
 
 
  
Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

  

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com

Images

Geef uw waardering

  • Rating 4.3/5

3 stemmen (Score 4.3/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia