Persoonlijke hulpmiddelen

De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 12 juni

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee.
Meer van Ruud van Megen.

In: AEX-index, Beursvisies — 2017-06-12 05:10:17

De AEX-index is in een zijwaarts patroon terecht gekomen, voor trendvolgende handelaren nogal lastig, ook omdat de volatiliteit terug is gelopen...
RANGE AEX 12 JUNI 2017
 
 
Weekrange afgelopen week: 529,18 - 521.03
 
Dagrange:    529,73 - 525,40 
 
 
 
AEXdag9junisite.GIF
 
 
 
De AEX-index is in een zijwaarts patroon terecht gekomen, voor trendvolgende handelaren nogal lastig, ook omdat de volatiliteit terug is gelopen naar ongekend lage niveaus. 
 
 
SECTORROTATIE? ING ZIET ER GOED UIT
 
Ondertussen was er een verrassende ontwikkeling op de Nasdaq vrijdag. Daar werd Amazon.com tussentijds 7 % minder waard, om te settelen op -3,16 %. Tegelijkertijd gingen alle andere hoogvliegers in de uitverkoop: Nvidia - 6,46 %, Apple - 3,88 %, Tesla - 3,43 %, Google - 3,41 %, Facebook - 3,30 %, Microsoft - 2,27 %. 
 
Ondertussen gingen de oliewaarden omhoog, de financials, en de grote medicijnenboeren, zoals Pfizer. 
 
Betekent dit iets? Sentiment verandert niet van vandaag op morgen. Het goede sentiment in de technologiereuzen was er niet voor niets, en de grote draaidag van vrijdag hoeft niet meteen het einde van de trend te zijn. Een trend is pas gedraaid wanneer er een lagere top staat, en voordat dat het geval is, gaan er sowieso nog weken en wellicht maanden overheen.
 
Maar een eerste speldenprik kan het zeker zijn, en een sectorrotatie was er ook: uit technologie dus, en in financials, oliewaarden en gezondheidszorg. 
 
Dit is voor de AEX niet zo slecht. De AEX gaat waar ING gaat; en ING heeft een mooi uitbraakpatroontje laten zien omhoog. Vanaf woensdag liep ING al op. ING en de andere financials in de AEX wijzen de index doorgaans de weg, en dat kan nu ook weer zo zijn. Als de theorie wederom op gaat, betekent dit dat de AEX sterker kan gaan worden.
 
 
DE TREND VAN HET MOMENT
 
De trend op de AEX is conform het rigide trendsysteem dat bij RVM Systematisch gehanteerd wordt, nu weer omhoog. Hoe duurzaam dit zal blijken te zijn, zullen we beleven. Onder andere een rentebesluit van de Federal Reserve staat op het menu deze week. Een verhoging van 0,25 % is door de markt ingeprijsd, maar dit is nog steeds goed nieuws voor de banken. Veel hangt dus af van de toelichting van Yellen, voor het sentiment. 
 
De heer Trump, de gevaarlijke president van de VS, heeft tot nog toe de trend op de beurzen met zijn vermoeiende ik-speel-een-president-als-reality-show niet echt kunnen breken. Men neemt kennelijk aan dat hij geen echte brokken kan maken, economisch. 
 
Maar dan onderschat men Trump. Hij is gemaakt om schade aan te richten, dat heeft hij heel zijn leven gedaan, dus dat zal hij ook nu doen. Zo lang Trump aan de macht is in de VS, is er een zeer gevaarlijke situatie voor de wereld aan de hand. Politiek heeft maar een beperkte impact op economie, maar wanneer de wereldorde verandert heeft dat ook economische gevolgen. 
 
Maar op dit moment is de visie nog positief voor komende week. 
 
 
 
DE DIENSTEN
 
RVM Daily zowel als RVM Pensioen hadden een prima handelsweek in de Traderswinkel. Bij de adviesdienst RVM Systematisch was er afgelopen week geen nieuw handelsresultaat.
 
 
 

Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

  

 DE DIENSTEN

 

TRADERSWINKEL

(Voor wie het beheer uit handen wil geven)

RVM DAILY   (B-rating)              + 17,93 %

RVM PENSIOEN (B-rating)       +   4,75 %

 

Beide systemen hebben de laagste kosten van de Traderswinkel. 

Inschrijven kan op de site van de Traderswinkel.

 

 

DE ADVIESDIENST RVM SYSTEMATISCH

(Voor wie zelf wil beheren aan de hand van advies,

er zijn 3 handelssystemen).

RVM SYSTEMATISCH KORT         + 132,25 %

RVM SYSTEMATISCH LANG         + 144,75 %

RVM SYSTEMATISCH WEEK        +   21,32 %

 

Inschrijven kan op mijn eigen website www.vanmegentrading.nl

U bent meer dan welkom als lid!

 

 

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com

 
Images

Geef uw waardering

  • Rating 2.8/5

4 stemmen (Score 2.8/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia