Persoonlijke hulpmiddelen

De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 2 oktober

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee.
Meer van Ruud van Megen.

In: AEX-Fondsen, Beursvisies — 2017-10-02 11:40:41

De AEX-index breekt opwaarts uit...
RANGE AEX 2 OKTOBER 2017 

Weekrange afgelopen week:  529,39 - 525,49

Dagrange:      538,47 - 535,66
 
 
AEXdag2oktoberintraday.GIF 
 
 
 
U ziet dat de weekrange die berekend was voor afgelopen week een zeer smalle was; dat de index zou uitbreken was dus wel duidelijk, en aangezien de trend opwaarts was, lag het voor de hand dat die uitbraak opwaarts zou geschieden. Maar de kracht van de trend was wel heel sterk, met name afgelopen vrijdag was de koopdruk op de AEX-index enorm, met de zoveelste gap up in deze beursfase. 
 
Ook op maandagmorgen opent de index wederom gap up, en tekent voor een nieuwe high voor de lopende trend en ook een nieuwe high voor de trend vanaf 2009. Hoe kan dit eigenlijk, als we vergelijken met de VS, waar de indices ook sterk blijven, maar lang niet zo scherp trenderen als bij ons?
 
 
EURO/DOLLAR
 
Het is heel belangrijk om Euro/dollar op dit moment te volgen. De daling van de dollar heeft de Europese indices tegengehouden, zeker Amsterdam, een beurs die als geen ander wereldwijde handel representeert. Als er dus een kleine kentering komt, zoals we nu zien omdat de dollar een klein beetje terug begint te krabbelen, is dat een impuls voor de Europese handel met de VS, en dus voor de Europese beurzen. 
 
 
 
DE TREND VAN HET MOMENT
 
Die is al weer een tijdje opwaarts gericht, de leden van RVM Systematisch kennen de berekeningen voor de langere termijn en de koersdoelen, dus die zal ik hier niet benoemen. Wel kan ik melden dat we zeer dichtbij een van de belangrijkste lange termijn doelen zijn, die we een jaar geleden konden berekenen voor de AEX.
Ondanks dat er dus nog het een en ander van de AEX verwacht mocht worden dit jaar, heeft het gebrek aan correctie mij toch verrast. De low van augustus had ik minimaal rond de 500-puntengrens verwacht, maar dat kwam er niet van. Tot nog toe zijn in 2017 dalingen zeer beperkt gebleven, wat de kracht van het sentiment aangeeft.
 
Komt er in 2017 dan helemaal geen correctie van betekenis? We kunnen dit uiteraard niet weten, maar ik ben er altijd vanuit gegaan dat een grotere correctie onvermijdelijk zal zijn; wellicht kan die uitgesteld worden tot in 2018, maar ook 2017 is nog steeds mogelijk. Alleen zou die correctie wel eens op gang kunnen komen vanaf een niveau waar wij nu wellicht nog niet op rekenen. 
 
 
Voorlopig is de trend in ieder geval opwaarts, waarmee we er van uit moeten gaan dat correcties op de AEX koopwaardig zullen zijn, nog steeds, in deze fase van de cyclus.
 
 
 
DE DIENSTEN
 
Wij hadden afgelopen week geen nieuwe resultaten, maar de lopende posities ontwikkelen zich goed. Qua afgesloten posities is de stand van zaken:
 
 
RVM SYSTEMATISCH KORT 2017:                   + 11,40 %
 
RVM SYSTEMATISCH WEEK 2017:                    +   1,77 % 
 
RVM SYSTEMATISCH LANG 2016 - 2017:          +11,73 %   
 
 
 
TRADERSWINKEL
 
RVM DAILY en RVM PENSIOEN hebben al maanden langer lopende posities, die zich eerst ongunstig, en nu gunstiger ontwikkelen. Ik verwacht nog steeds dat de gevolgde strategie zijn vruchten gaat afwerpen.
 
 
RVM DAILY:           + 10,2 %
RVM PENSIOEN:   - 3,03 % 
 
 
Inschrijven kan op de site van de Traderswinkel. Al jaren behoren de tarieven van RVM Daily en RVM Pensioen tot de laagste in de wereld.
 
 
 
HET ZATERDAGSE SPREEKUUR
 
Op iedere zaterdag is er ruimte om één belegger te ontvangen en een sessie van een dag te bieden betreffende alle vragen over de beurs, technische aspecten van trends, handelssystemen, persoonlijke financiële situatie, handelsplannen en beleggingsplannen. 
 
Op mijn eigen website, www.vanmegentrading.nl kunt u responderen via het contactformulier, of anders via het hieronder afgedrukte emailadres.
 
  
 
  
Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

  

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com

Images

Geef uw waardering

  • Rating 3.0/5

3 stemmen (Score 3.0/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2019 Atopia