Persoonlijke hulpmiddelen

De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 29 mei

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee.
Meer van Ruud van Megen.

In: AEX-index, Beursvisies — 2017-05-29 13:27:42

Het was een correctieve en weinig beweeglijke week op Amsterdam. Na de grote onrust van de week ervoor was dit een terugkeer naar de geringe volatiliteit die we al een tijdje zien...

RANGE AEX 29 MEI 2017

Weekrange afgelopen week: 531,63 - 514,77

Dagrange 29 mei :  528,46 - 526,53

 

aexdag29meiintradaysite.GIF

  

Het was een correctieve en weinig beweeglijke week op Amsterdam. Na de grote onrust van de week ervoor was dit een terugkeer naar de geringe volatiliteit die we al een tijdje zien. We hadden een behoorlijk grote weekrange berekend, maar die werd maar minimaal benut zoals u ziet. Altijd als een bewegingsruimte die berekend is, niet wordt gebruikt, laat ik die staan, want wat berekend is, komt er doorgaans wel. Ik blijf dus uitgaan van 531,63, zowel als 514,77, in de komende weken/maanden. 

  

DE POLITIEK

Het is een eigenaardig maar fascinerend handelsklimaat. Er zijn genoeg politieke zorgen, met de merkwaardige Trump die namens de VS de aloude partners van de VS aanvalt, maar de dictators van deze wereld prijst. Erdogan was welkom in Washington, met inbegrip van zijn ‘lijfwacht’, die op Amerikaanse bodem demonstranten tegen zijn beleid mocht aftuigen, o.a. met trappen in het gezicht; de Russen mochten het Witte Huis in en kregen een fotomoment voor persbureau Tass, terwijl de eigen Amerikaanse pers niet welkom was. De Saudiërs kochten voor een bizarre hoeveelheid miljarden wapens van de VS, en dus was Trump zeer tevreden over de sheikhs.

 

Maar de eigen bondgenoten, zoals de democratische landen van de EU, worden door de Amerikaanse president aangevallen.

 

Mijn ‘voorspelling’ is: zo lang Trump aan de macht is, blijft deze wannabe-dictator een destabiliserende factor voor de markten. Iedere dag kan hij met iets komen dat onrust veroorzaakt. In beginsel is die onrust politiek/maatschappelijk en hoeven grotere economische trends niet getroffen te worden, maar we weten dat hij zakelijk gezien een bankroetier is (zie voor zijn zakelijke trackrecord eerdere artikelen van mij over Trump), voor alles en iedereen behalve zijn eigen familie en zijn eigen mensen. Dus hij bedreigt wel degelijk ook de Amerikaanse economie en deels de wereldeconomie.

 

Overigens zijn er ook goede aspecten aan een houding zoals die van Trump: hij kan hiermee de Europese Unie tot meer eenheid brengen. Je merkt dit ook al aan commentaren zoals die van mevrouw Merkel, op dit moment de ware leider van de westerse wereld: zij benadrukt de kans voor Europa om het lot meer in eigen hand te nemen. Als dit daadwerkelijk ook gebeurt, is dat positief.

 

Verder vind ik de harde toon jegens IS goed; maar niet de gewelddadige oplossing die Trump aangeeft. Om een probleem op te lossen moet eerst helder zijn wat aan de wortel van het probleem ligt. Er zijn nogal wat Islam-kenners die pessimistisch zijn in die zin, dat zij betogen dat het probleem rechtstreeks ligt bij de Koran en het Islamitische geloof zelf. Daarmee geven zij aan dat de scheiding tussen de leer en de mensen die die leer aanhangen, er eigenlijk niet is. Zij betogen min of meer: de Islam zélf is het probleem.

 

Los ervan dat je ook kunt betogen dat er ook binnen andere religies aanleiding tot geweld gevonden kan worden: op dit moment is het duidelijk dat de terreur uit Islamitische hoek komt, en dus moeten alle oplossingen hierop toegespitst zijn. En daarbij moeten onderhandelingen niet geschuwd worden. Statistiek wijst uit dat terreur vrijwel nooit met geweld beëindigd kan worden; het einde aan terreur komt er vrijwel uitsluitend via onderhandeling. Daar is voor de wapenproducenten echter niets aan te verdienen; er zijn dus grote en massale tegenkrachten nodig tegen de wapenproducenten, en de regeringen die dansen naar hun pijpen.

.

 

DE TREND VAN HET MOMENT

 Op dit moment is de trend voor de korte termijn negatief, zoals u ziet in de grafiek. Ik ga er altijd van uit dat lopende trends doorgaan, tenzij er rekening gehouden mag worden met een trenddraai omhoog.

 

Op dit moment ga ik van deze laatste verwachting uit, een volgende trenddraai, omhoog dus. Langere termijn doelen zijn ook nog steeds opwaarts gericht. Wie die berekeningen ook wil ontvangen, meldt u aan bij RVM Systematisch, de dagelijkse adviesdienst.

 

 

DE HANDEL

Alle systemen waren winstgevend afgelopen week, zowel in de Traderswinkel als bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch.

 

 

Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

  

 DE DIENSTEN

 

TRADERSWINKEL

(Voor wie het beheer uit handen wil geven)

RVM DAILY   (B-rating)              + 16,99 %

RVM PENSIOEN (B-rating)         +   3,97 %

 

Beide systemen hebben de laagste kosten van de Traderswinkel. 

Inschrijven kan op de site van de Traderswinkel.

 

 

DE ADVIESDIENST RVM SYSTEMATISCH

(Voor wie zelf wil beheren aan de hand van advies,

er zijn 3 handelssystemen).

RVM SYSTEMATISCH KORT         + 132,07 %

RVM SYSTEMATISCH LANG         + 144,75 %

RVM SYSTEMATISCH WEEK        +   21,32 %

 

Inschrijven kan op mijn eigen website www.vanmegentrading.nl

U bent meer dan welkom als lid!

 

 

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com

 

Images

Geef uw waardering

  • Rating 3.7/5

3 stemmen (Score 3.7/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia