Persoonlijke hulpmiddelen

De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 8 mei

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee.
Meer van Ruud van Megen.

In: AEX-Fondsen, AEX-index, Beursvisies — 2017-05-08 04:21:12

Afgelopen week zagen we de AEX exploderen op vrijdag, kennelijk als gevolg van Amerikaanse arbeidsmarktcijfers. Het is een mooie beurs dit jaar, maar hoe lang gaat het duren voordat beleggers winst gaan nemen?
RANGE AEX 8 MEI 2017
 
Weekrange afgelopen week:   523.69 - 517,52
 
Dagrange:   536,60 - 529,95
 
 
AEXdag5meisite.GIF 
 
 
Afgelopen week zagen we de AEX exploderen op vrijdag, kennelijk als gevolg van Amerikaanse arbeidsmarktcijfers. U ziet dat daarbij de voor afgelopen week berekende weekrange verpulverd werd omhoog, eerder in de week al overigens. Dat is een positieve ontwikkeling, maar we zien ook wel vaak dat de onderliggende waarde terugkeert naar wat eigenlijk berekend was. 
 
Als dit zou gebeuren, zouden er winstnemingen op gang gaan komen. Het is een mooie beurs dit jaar, maar inderdaad, hoe lang gaat het duren voordat beleggers winst gaan nemen?
 
Ik bereken graag naast koersdoelen, tijdsdoelen, op basis van de statistieken uit het verleden. We hebben in 2017 op deze manier al twee tijdsdoelen gehad, waarvan er een vrij recent was, maar beide tijdsdoelen voor een draai in het sentiment, leidden niet tot een serieuze correctie. 
 
Het tweede tijdsdoel viel in de tweede week van april. Inderdaad startte een correctie, maar die duurde slechts één week. Ook werd de grafiek keurig uitgeteld tot '13', tot tweemaal toe, en ook daar trekken de kopers zich niets van aan. De index wordt verder opgekocht. 
 
 
 
DE WEEKVOORUITZICHTEN VOOR DE AEX
 
Komende week zijn er nogal wat cijfers, zoals o.a. die van ING. ING is zeer sterk opgelopen richting de cijfers, en ik verwacht niet dat de bank de markt zal teleurstellen. 
 
Overall denk ik dat de AEX-index ook komende week goed kan blijven liggen, wat wil zeggen dat bijvoorbeeld het ex-dividend van ING ingelopen kan worden. 
 
Qua koersverloop verwacht ik wel, ook op basis van de cyclus, dat al het goede nieuws niet meer sterk zal kunnen inspireren. De index kan verder omhoog komende week, maar een grote uitslag lijkt niet waarschijnlijk, en niemand zal er vreemd van opkijken als er winstnemingen starten en de AEX wat lager gaat. 
 
Het handelssignaal is echter long, en zo lang dat zo is, is mijn basisidee altijd dat de hoofdtrend zich door kan zetten.  
 
 
DE FRANSE VERKIEZINGEN
 
Vandaag zullen de beurzen de Franse verkiezingen verwerken. Dat Macron zou winnen is al in geprijsd, dus wellicht zullen de beurzen daar niet veel meer mee doen. Is het voor Europa een opsteker dat het Macron is geworden? Ik vind van wel. Macron heeft verdedigbare ideeën over het aanzwengelen van de Franse economie, en is aanhanger van het Europese project. De vraag is: zijn beweging is nog niet vertegenwoordigd in het Franse parlement. Dat is een unieke situatie, en daarom een potentieel recept voor chaos. Zal hij dus zijn verfrissende ideeën er door kunnen drukken? 
 
We moeten niet onze ogen sluiten voor de grote aanhang die er is voor Le Pen, en voor andere anti-islam-partijen in Europa. Dat sentiment komt ergens vandaan en het zal niet zo maar verdwijnen. De economische hervorming van Macron zal ook betwist worden; die houdt in dat nogal wat Fransen hun privileges verliezen: minder ambtenaren, flexibilisering van de arbeidsmarkt, etcetera. Dat kan inkomensachteruitgang gaan betekenen voor vele Fransen. Maar Macron was de enige met een naar mijn idee op deze tijd toegesneden plan voor Frankrijk. Ik hoop dus dat hij kans krijgt om het uit te voeren. 
 
 
 
DE HANDEL
 
RVM Systematisch had nieuwe en goede resultaten, bij RVM Systematisch Lang. 
 
Bij RVM Week en RVM Systematisch Kort waren er geen nieuwe resultaten. 
 
In het weekendbericht voor de leden is dit weekend ingegaan o.a. op wat voor de AEX opwaarts te berekenen valt voor de komende maanden en jaren. Daarnaast een analyse van ING, en van de AEX op verschillende diepteniveaus. Wie dit ook wil ontvangen, u kunt zich voor RVM Systematisch inschrijven op www.vanmegentrading.nl, mijn eigen website.
 
 
In de Traderswinkel begon RVM Daily de maand mei met een winstweek. RVM Pensioen had een zwakkere week. 
 
Goed moment dus om in stappen hier, want het systeem is stabiel, en zwakkere weken of maanden blijven een uitzondering.

 

 

Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

 

 

 DE DIENSTEN

 

TRADERSWINKEL

(Voor wie het beheer uit handen wil geven)

RVM DAILY   (B-rating)              + 22,42 %

RVM PENSIOEN (B-rating)       +   3,48 %

 

Beide systemen hebben de laagste kosten van de Traderswinkel. 

Inschrijven kan op de site van de Traderswinkel.

 

 

DE ADVIESDIENST RVM SYSTEMATISCH

(Voor wie zelf wil beheren aan de hand van advies,

er zijn 3 handelssystemen).

RVM SYSTEMATISCH KORT         + 124,54 %

RVM SYSTEMATISCH LANG         + 133,47 %

RVM SYSTEMATISCH WEEK        +   19,55 %

 

Inschrijven kan op mijn eigen website www.vanmegentrading.nl

U bent meer dan welkom als lid!

 

 

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com


Images

Geef uw waardering

  • Rating 3.9/5

8 stemmen (Score 3.9/5)

Document acties
 

De BeursPlaza Nieuwsbrief

Elke dag het laatste nieuws over de beursontwikkelingen

Schrijf nu in en ontvang de GRATIS nieuwbrief.

 

©2011-2018 Atopia