RSS Lees meer van Trendalert

Hoe te komen tot 60% rendement in 8 maanden

Intro:

Dat vraag ik me niet meer af dat is wat gerealiseerd is. Gelukkig kan ik er niet omheen want dit rendement is niet door mij gerealiseerd maar door een vermogensbeheerder.

Volledige analyse:

Deze vermogensbeheerder heeft 100% de adviezen op de AEX van mij opgevolgd vanaf 15 Februari 2011 tot en met nu. Hij legt iedere keer 1500 turbo's in. Hiervoor is gemiddeld 4500 margin nodig en ik heb het rendement berekend over 7500eu margin en dan kom ik op 58% en een beetje. Want er is in 13 trades ruim 4300 eu verdient. Toch niet verkeerd in deze kom kommer tijd.

Dat de SMS dienst al veel langer draait mag duidelijk zijn. Dat ik niet meer gecharmeerd ben van opties is ook een feit. Het rendement op de turbo's geeft mij in ieder geval de ondersteuning die nodig is om opties even aan de kant te schuiven. Het voordeel van Turbo's is dat de tijdswaarde niet verdampt als een trade langer duurt of even tegen je in loopt.

Daarnaast kan ik nu weer eens laten zien dat ondanks wat mindere resultaten op de aandelen op het moment de methodiek gewoon blijft werken. Ik zie wel dat 1 of 2 signalen missen in een reeks meestal die signalen zijn die het geld en dus rendement opleveren. Oplossing om ook geautomatiseerd de sms signalen eruit te sturen is hoop ik dichtbij. (er wordt hard aan gewerkt alleen gaat het lukken zoals ik dat wil is de vraag)

Wat we de afgelopen weken hebben gezien is dat er eigenlijk zonder goed nieuws even 15% gestegen is alsof er niets is gebeurt. Want Dexia is failliet (te veel schulden) en wordt "gered" door Frankrijk en België die samen iedereen opzadelt met nog meer schulden. Zie het zo, we helpen een Heroïne verslaafde (de Bank) aan een beter leven door hem/haar meer (bijna gratis) Heroïne (lees geld) te verstrekken. U begrijpt dat dat even een tijdje goed kan gaan totdat de verslaafde aan een overdosis overlijdt. En dat kan nog even duren maar gaat onherroepelijk gebeuren.

Probleem is dat de politiek niet de wil, de ballen en het verstand heeft hier iets aan te gaan doen en alleen maar vasthoud aan een methode die sinds de crisis van Japan geen enkele oplossing heeft kunnen aandragen. Vind ik toch een knap staaltje van collectieve idioterie.

Probleem is alleen waar moet je dan heen met je geld heen want als de bank omvalt en de staat "red" de bank door een hogere lening aan te gaan die wij dus zelf gaan betalen. Het lijkt veel op Monopoly maar gaat dan zo: "ga terug naar start en de bank keert uit in uw nadeel 5000eu, geachte zuiderburen". En wij zijn zelf zo stom (incluis ik zelf) dit te accepteren.

Dus kort gezegd is de kredietcrisis alleen op te lossen door vanaf nu geen geld te lenen. Maar dat wordt niet gedurfd, want dat gaat ten koste van "groei' (die er dus al een tijdje niet is) en dus ook banen. En is dus politiek niet haalbaar. Als we vast blijven houden aan eeuwige groei (lees meer schulden), want dat was de oplossing tot nu toe en daarom zullen we nooit meer een herstel krijgen....leuker kunnen we het helaas niet maken. Want vrijwel alle groei die we hier in Europa hebben gehad hebben we zelf gefinancierd met belastinggeld en leningen, dus per saldo een hele dikke sigaar uit eigen doos.

Kunnen we dus even op herkauwen....

Maar nu even terug naar de beurs en haar bewegingen.
1219 was de geprojecteerde high voor deze week in de S&P.
1216 hebben we gezien het zal mij ten zeerste verbazen als we daar bovenuit komen.Hieronder de grafiek voor de AEX welke veel te ver is doorgeschoten. Zeker gezien de bankeneuforie (Met name ING) als je bedenkt dat de Erste, Oostenrijkse Bank even 15% van haar vermogen moet afschrijven zijnde 5,2 miljard. De bank heeft op haar CDS (Credit default swap) portfolio 5.2 miljard afgeschreven, maar dit wordt door de nieuwe boekhoudrgels door de politiek opgelegd netjes weggepoetst en verzwegen..Dus daar over later misschien meer... in de vorm van een vers lijk in de kast...ala Dexia....Happy trading en we blijven nog wel lachen.

Hans Schotema


Informatie over de analist

Analist:
Hans Schotema
mailE-mail de auteur

Prijs:

vanaf € 63,-- p/maand

Meer informatie:
Klik om te openen

Pagina Printen:
Pagina afdrukken...

Laatste 5 visie's:
10 april 2015 (09:52)
27 maart 2015 (17:16)
4 maart 2015 (12:46)
3 februari 2015 (14:38)
7 januari 2015 (12:18)