RSS Lees meer van Trendalert

In het oog van de Orkaan

Intro:

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2012 en clichématig maar daarom niet minder waar is met name gezondheid en geluk het belangrijkste wat we hebben dan komt de rest vanzelf wel. Hoewel mijn werkzame leven met geld

Volledige analyse:

Hoewel mijn werkzame leven met geld te maken heeft is het vooral het spelletje interessant. Geld alleen is een ruilmiddel en wordt zoals we merken steeds moeilijker om er aan te komen! Huh?, zult u denken er wordt toch alleen maar extra geld bijgedrukt? Niet echt dus, daarom zien we toenemende rentetarieven op spaarrekeningen!, dit doet me weer aan Ice-save denken konden we ook wat “extra’s” verdienen (…). Daarnaast meld de Rabo keurig netjes dat ze baalt van haar leidende positie in de Hypotheekmarkt met een marktaandeel van zo’n 40% terwijl al haar buitenlandse collega’s als ratten het zinkende hypotheekschip in Nederland al hebben verlaten! Want niemand wil u nog geld lenen voor iets wat minder waard wordt! Helaas kan ik het niet mooier maken alleen waarschuwen. Liquiditeiten worden dus schaarser en als de discussie over hypotheekaftrek blijft lopen helpt dit ook niet, maar die discussie is nu niet echt relevant meer.

Waarom nu alle oplossingen geen oplossingen zijn is heel simpel, alle landen geven te veel uit en zouden moeten snijden, het enige wat ze doen is een kaasschaaf hanteren zonder de etterende schuldenwond aan te pakken. Om de zaken op te lossen is er een politieke wil nodig om echt te bezuinigen en het hele bestel op zijn kop te zetten. Want wat men u nu voor mooie plaatjes laat zien over groei is allemaal uit de duim gezogen. Ik kan mij niet herinneren dat het ECB het 1x juist voorspeld heeft, alle voorspellingen zijn achteraf bijgesteld.

Een goede kans maakt volgens mij de volgende oplossing:
Alle schulden kapitaliseren en herinvesteren in lokale economie, dus de schulden moeten lokaal gekocht worden zodat de betaalde rente niet geëxporteerd wordt. Dan krijgen we natuurlijk met inflatie te maken maar die is dan 200 of 300% wat nog steeds geen hyperinflatie is waar Duitsland zo bang voor is. Schulden moeten dus lokaal in coupons aan de eigen bevolking worden verkocht.
Als je bedenkt dat zo’n 25% van de ambtenaren belast is met het innen van belastingen kan je met een drastische herziening van het belastingstelsel naar 1 tarief voor allemaal heel veel kosten besparen. Het tarief is dan een consumptie TAX. Alles wat ik uitgeef wordt belast met een gelijk percentage, geef ik veel uit betaal ik veel etc. Ga af van de inkomensafhankelijke tarieven.
Alle ambtenaren die dus ontslagen moeten worden kan je aan het werk zetten in de private sector welke (deels) gefinancierd worden uit de herkapitalisatie van de schulden.
Dus ja, je moet ontslaan maar probeert door gecontroleerde herkapitalisatie van de schulden een deel van de ontslagen ambtenaren weer aan het werk te helpen. Dit kan je volgens mij politiek wel verkopen.
Want nu worden alleen maar de problemen opgeschoven, niet opgelost. Het lijkt dus nu allemaal “rustig” maar je weet dat er ergens om je heen een orkaan woedt die een keer je huis bereikt hoop ik alleen dat een ieder een veilige schuilplaats heeft kunnen maken om de eerste klappen op te vangen want die gaan komen in 2012 hoe hard weet ik nog niet moeten we eerst even 2011 afsluiten.

Toch een prettige jaarwisseling gewenst en probeer er van te genieten want dat doe ik ook iets anders zit er nu toch niet op.

Proost en voor volgend jaar Happy trading en ja wij blijven lachen want wederom hebben we met de SMS dienst op de AEX en S&P weer een prachtig resultaat van bijna 100% laten zien!

Hans Schotema

nog een laatste groet van dit jaar:

http://sendables.jibjab.com/view/42S8jvGywVivx76GInformatie over de analist

Analist:
Hans Schotema
mailE-mail de auteur

Prijs:

vanaf € 63,-- p/maand

Meer informatie:
Klik om te openen

Pagina Printen:
Pagina afdrukken...

Laatste 5 visie's:
10 april 2015 (09:52)
27 maart 2015 (17:16)
4 maart 2015 (12:46)
3 februari 2015 (14:38)
7 januari 2015 (12:18)