RSS Lees meer van Trendalert

Dodelijke Combinatie

Intro:

Jawel we zijn inmiddels in februari en ik heb met open mond naar de bewegingen gekeken. Er zijn nieuwe regels zo te zien. Want na de zoveelste redding, afschrijvingsrondes en goede redes blijft de beurs stijgen

Volledige analyse:

. Want het gaat zo goed dat banken bereid zijn 70% af te schrijven. Dat is ons particulieren nooit gegund, als dat zo zou zijn komen we in de schuldsanering voor 5 jaar…pff..geen pretje als je daarin beland.
Waarom we dan toch stijgen blijft gissen maar ik hou het erop dat het geld wat normaal in staatsleningen vloeit nu gaat renderen met de aandelen dividenden. Zie daarvoor een Royal Dutch. Deze vind ik koopwaardig op zo’n 26,50 euro.

Momenteel hebben we een dodelijke economische cocktail. Landen moeten bezuinigen, er volgen ontslagen, belastingen welke door een steeds kleinere groep moet worden gedragen gaan omhoog om toch maar de schulden te verkleinen ook wij Nederland heeft een begrotingstekort van 3% en wij worden TERECHT tot de orde geroepen. Want als ik als kleine ondernemer elk jaar 3% verlies (..) zou maken en dit zou moeten financieren kreeg ik niet eens geld van de banken op basis van mijn jaarcijfers! En landen konden en kunnen dat jaar in jaar uit doen, halleluja wat een prachtig systeem! Failliet op krediet. En dan als minister met droge ogen beweren dat elke cent wordt terugbetaald! Ik vertel mijn kinderen betere sprookjes. Kortom we zitten in dit scenario in een dodelijk neerwaartse economische spiraal. Dat dit echter op korte termijn zijn weerslag zal krijgen betwijfel ik ook.

Dus de steeds groter wordende hoop stront wordt nog steeds vooruit geschoven maar er zijn steeds grotere bulldozers lees noodfondsen met biljoenen nodig (dat ziet er zo uit 1.000.000.000.000€) Nu gaan die gelden nu niet om de economie te redden, dat wordt u wel verteld maar alleen maar om de banken te redden. Want die krijgen goedkoop geld welke ze duur uitlenen, want nog nooit was lenen zo duur. Banken lenen geld voor 0.7%, ons kost het minimaal 4% dat is dus een opslag van 570%. Nog nooit was de opslag van de prime rate zo hoog. Dus niks economie redden, want QE1 en QE2 hebben toch ook de de economie gered…? Je kan je afvragen wat het uitleen bedrag zou zijn geweest in de jaren tachtig toen de prime rate of te wel de Euribor 17% was? Moet er niet aan denken….

Maar dat neemt nog steeds niet weg dat we stijgen..hoe ver nog? Dat wordt lastig, want de laatste keer dat de AEX de maand high van 371 heeft geraakt (links boven in de grafiek) was bijna een jaar geleden op 21 feb 2011. Daarna volgde er een daling naar 256.30 als low. De maandhigh ligt nu op 330.25, een niveau dat ik meer zeer grote tegenzin haalbaar acht. Dat we na de low van 256 zover weer door zouden stijgen heb ik niet gezien en durven dromen zeker niet met de schulden in het achterhoofd en Griekenland en Portugal als Zuid-Europese ballast hebben we er toch aan moeten geloven. Reden is denk ik dat aandelen nu gekocht worden omdat er geen of weinig vertrouwen is in staatsleningen en geld zich gaat verschuiven van publiek (staat) naar privé (aandelen). En geloof me er is geld genoeg! Er staan momenteel enorme bedragen aan de zijlijn klaar om elke dip op te kopen..
Dat we daardoor meer onvoorspelbare bewegingen krijgen ligt nu ook voor de hand. Krijgen we Inflatie? Denk het niet, dat spook(je) is voorlopig van de baan, wie daar op hoopt kan beter naar de WC gaan en deze hoop wegspoelen.Happy trading en blijven lachen.

Hans Schotema

Hans schotema heeft met zijn TrendAert Bobl het beste systeem uit de Traderswinkel. Voor slecht 63 euro per maand kunt u dit systeem automatisch volgen in de Traderwinkel

Klik hier voor meer infoInformatie over de analist

Analist:
Hans Schotema
mailE-mail de auteur

Prijs:

vanaf € 63,-- p/maand

Meer informatie:
Klik om te openen

Pagina Printen:
Pagina afdrukken...

Laatste 5 visie's:
10 april 2015 (09:52)
27 maart 2015 (17:16)
4 maart 2015 (12:46)
3 februari 2015 (14:38)
7 januari 2015 (12:18)