Lees meer van redactie Hot MoneyMadness

Grootste zwembad van de wereld

Intro:

Je zou verwachten dat het duurste zwembad van de wereld te vinden is op een van die luxe-eilanden voor de kust van Dubai. Helaas, dat is niet het geval....

Volledige analyse:Het duurste zwembad van de wereld staat op naam van het San Alfonso Dell Mar hotel in Chili. Het zwembad heeft een oppervlakte van maar liefst 80.937 vierkante meter, dat zijn 16 voetbalvelden. De maximumdiepte is 35 meter en je hebt zo'n 250 miljoen liter zeewater nodig om het bad te vullen.Het water wordt contstant gecontroleerd door een volautomatisch systeem, dat ook voor de filtering zorgt. Het zeewater circuleert: het wordt uit het zwembad gepompt en na een behandeling er weer terug in gepompt. Deze methode geeft je de mogelijkheid om zelfs boven het diepste punt van het bad, de bodem te kunnen zien.

De temperatuur van het water is in de zomer altijd 25,5 graden. Dat gebeurt met behulp van een verwarmingssysteem, want het zeewater is normaal gesproken maar 16,6 graden.

De bouw van het enorme zwembad heeft 2 miljard dollar gekost (ongeveer 1,294 miljard euro) en het onderhoud kost ieder jaar nog eens een slordige 4 miljoen dollar (2,6 miljoen euro).

Bron: Netto.be